Open Bakkerij: 4 mei

Ter ere van ons 200-jarig bestaan nodigen we u uit voor een onvergetelijke dag in onze bakkerij op zaterdag 4 mei. U kunt tussen 10.00 en 15.00 uur vrij inlopen in de bakkerij op het Bedrijvenpark Twente 324 in Almelo. Opgeven is niet nodig. Bereid uzelf voor op een dag vol feestelijkheden met bakdemonstraties, gezelligheid en natuurlijk heerlijk eten en drinken! Ook de jongsten worden niet vergeten. Het belooft een dag te worden om te koesteren, en we willen u er graag bij hebben. Dus noteer deze datum in uw agenda en maak u klaar voor een smakelijk avontuur bij Bakkerij Meinders.

Image
Image

Cherry Schnitte

Al 200 jaar staat Bakker Meinders, sinds 1824, symbool voor ambacht en traditie. Geen lekkernij wekt zoveel nostalgie op als de Cherry Schnitte van Opa Ben Meinders. Met luchtig Moscovisch beslag, op smaak gebracht met Jamaica rum van Spekhorst, en gevuld met vers geconfijt fruit, is elke hap een reis door de tijd. Het verhaal gaat dat Opa Ben dit meesterwerk voor het eerst creëerde tijdens zijn stage in Amsterdam, bijna 80 jaar geleden. Geïnspireerd door de geuren en smaken van de grote stad, bracht hij dit recept terug naar huis, waar het een blijvende favoriet werd onder de bewoners van Rijssen. De Cherry Schnitte is niet zomaar een lekkernij; het is een symbool van erfgoed, doorgegeven van generatie op generatie, en een herinnering aan de onvergetelijke reis van Opa Ben en zijn passie voor het bakkersambacht. Elk stukje Cherry Schnitte vertelt een verhaal: een verhaal van liefde, toewijding en de tijdloze smaak van traditie.


Bestel deze specialiteit

interview Oud-banketbakker Hein

Image

We spreken Hein, oud-banketbakker, klaar voor een reis terug in de tijd. “Het lijkt wel gisteren dat ik solliciteerde bij Meinders in 1967,” begint Hein. “Ik werkte in een bakkerij in Almelo en we hadden de hele nacht oliebollen gebakken vanwege de kermis. Ik herinner me nog dat ik ‘ruikend’ naar die oliebollen het sollicitatiegesprek had met Willebrord, de vader van Ruben. En zo begon mijn avontuur bij dit prachtige familiebedrijf.”

Als jonge banketbakker was Hein getuige van de momenten die Bakker Meinders zo speciaal maakten. “Meinders is altijd een echt familiebedrijf geweest,” vertelt Hein. “Opa en oma werkten nog mee. Het was zwaar, maar ook ontzettend leuk. We maakten alles met de hand, van verse kroketten tot heerlijke ijstaarten. Maar wat Meinders echt onderscheidde, waren de bijzondere producten zoals de profiterol en het Finse gebak. Mijn persoonlijke favoriet om te maken was altijd de Cherry schnitte, heerlijk!”

Terwijl de jaren voorbij vlogen, veranderde Bakker Meinders langzaam maar zeker.

 “Ik heb veel verbouwingen meegemaakt. Later werd het bedrijf overgenomen door Ruben en Hester, en er werden meer winkels geopend. 

De bakkerij bleef vasthouden aan de ambachtelijke recepten en kwaliteit, maar werd ook moderner met prettige werkruimtes en airco. En we kregen zelfs wat meer ruimte voor vrije dagen en vakantie omdat het team groter werd.”

Na een halve eeuw van toewijding nam Hein afscheid van zijn geliefde bakkerij, maar zijn liefde voor het ambacht brandt nog steeds. “Inmiddels ben ik alweer 10 jaar met pensioen,” zegt Hein met een knipoog, “maar ook vandaag de dag ben ik nog regelmatig in de bakkerij te vinden voor een praatje en om af en toe nog te bakken. Gewoon omdat ik het erg leuk vind en het niet kan laten. Thuis bak ik ook nog altijd veel.” En met die woorden keert Hein terug naar zijn geliefde wereld van deeg en beslag, waar zijn herinneringen samenvloeien met de geur van versgebakken gebak.


Alle specialiteiten

Raad de plaat en win!

Welkom bij Meinders De Echte Bakker, waar we niet alleen heerlijke tradities koesteren, maar ook duiken in de rijke geschiedenis van ons familiebedrijf. Zie hier, waar een oude zwart-witfoto pronkt, en daag jezelf uit met onze "Raad de Plaat" uitdaging!

De grote vraag is: wie zie je op de foto? Laat ons weten wie je ziet, wanneer deze foto is genomen en als er andere bijzonderheden zijn die je hebt opgemerkt. Je inzending maakt kans op een tas vol heerlijke lekkernijen, met liefde samengesteld door Meinders!

Klik op de button hieronder om jouw antwoord in te sturen. We zijn benieuwd naar jullie speurneuzen en kijken uit naar de onthulling van dit stukje Meinders-geschiedenis. Veel succes en geniet van het speurwerk!

Stuur jouw inzending

Image

Alle specialiteiten

200 jaar versgebakken!

Sinds de oprichting van de bakkerij in 1824 is het familiebedrijf telkens overgedragen van vader op zoon. Ruben Meinders vormt samen met zijn vrouw Hester de negende generatie.

Brood en banket bakken zit de bakkers van Meinders in de genen en inmiddels zijn er winkels in Rijssen, Markelo, Wierden, Almelo en Goor.

Meinders is sinds 1970 Erkend Gildelid van het Echte Bakkersgilde. Ruben en Hester zijn blij dat het bedrijf al 50 jaar bij dit Gilde mag horen want niet iedere bakker kan zich hierbij aansluiten. Er is een flinke dosis passie voor het vak nodig en er moet voldaan worden aan strenge eisen.

Ook legt Meinders een proeve van bekwaamheid af en het hele jaar door moeten zij bewijzen dat ze keurmerk-waardig zijn. De gedeelde ambitie om steeds beter te worden heeft er toe geleid dat de bakkers van Meinders het lekkerste brood en banket bakken, het hele jaar rond.

 • 1824

  Meinders sinds 1824

 • 1824

  Meinders sinds 1824

 • 1935

  Opa Meinders omstreeks 1935

 • 1945

  Opa Meinders rond 1945

 • 1950

  De winkel in Rijssen omstreeks 1950

 • 1963

  Willebrordus Meinders, vader van Ruben

 • 1968

  Erkend Gildelid sinds 1968

 • 1972

  Ruben Meinders op 4-jarige leeftijd

 • 1975

  De winkel in Rijssen rond 1975

 • 1982

  Opa Ben Meinders op ca. 70-jarige leeftijd

 • 1999

  Trots op ons Hofleverancierschap

 • 2012

  Introductie Pain Rubèn Desembrood

in Memoriam Willebrord Meinders

Image

Ruben Meinders deelt liefdevol zijn herinneringen aan zijn vader Willebrord, die op 9 december 2023 op 85-jarige leeftijd overleed. Nadat Ruben zijn bakkersstudie in Wageningen had voltooid stapte hij in het bedrijf van zijn ouders. Hij bewondert zijn vaders vakmanschap, een specialist met een breed scala aan vaardigheden. Hoewel de tijd verandert, blijft Echte Bakker Meinders vasthouden aan ambachtelijke waarden en recepten.

Willebrord, veeleisend maar rechtvaardig, leerde Ruben discipline en kwaliteitsbewustzijn. We blijven trouw aan de basis met eenvoudige ingrediënten. De huidige tijd vraagt om efficiëntie, maar we behouden de ambachtelijke benadering.

Hoewel Ruben en Willebrord geen specifieke producten samen ontwikkelden, koestert Ruben zijn vaders voorliefde voor krentenwegge en toast. 

Overeenkomsten tussen vader en zoon zijn arbeidsethos en omgang met mensen. De overdracht van het bedrijf in 1995 verliep soepel. Willebrord genoot van zijn vrije tijd, maar bleef betrokken door het verzorgen van de administratie en het bakken van specialiteiten. Een waardevolle les van zijn vader is discipline en punctualiteit. “Tijd is tijd,” benadrukt Ruben. Op de foto’s van Willebrord maakt hij  Vol-au-vent: Een pastei  waarin de passie voor bakken en koken tot leven komt en zijn klassieker: Toast Senior. Een prachtige erfenis in de 200-jarige geschiedenis van de bakkerij.

Image

Alle specialiteiten
Image

Hofleverancier sinds 1999

Wist u dat... wij in 1999 het predicaat Hofleverancier in ontvangst hebben mogen nemen? Het predicaat Hofleverancier kan worden toegekend aan ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in de regio en in de branche. De bedrijven moeten minimaal honderd jaar oud zijn en de ondernemers van onbesproken gedrag.